Calorie calculator:
jouw caloriebehoefte berekenen

Vul hier je gegevens in om direct je caloriebehoefte te berekenen met onze calorie calculator.

KCal:

Calorieën berekenen met de calorie calculator

Of je nou wilt aankomen, afvallen of op gewicht wilt blijven: het is cruciaal dat je de juiste hoeveelheid calorieën binnenkrijgt. De inname van calorieën heeft namelijk grote invloed op je gewicht. Met onze calorie calculator kun je eenvoudig jouw caloriebehoefte berekenen. Gratis. En zonder je e-mailadres achter te hoeven laten. Gewoon omdat we je graag op weg helpen naar de levensstijl die het beste bij jou past.

Hoeveel calorieën per dag?

Hoe vaak je ook traint, je zal niet afvallen als je teveel eet (en drinkt). Voeding is een belangrijk ingrediënt om af te vallen, maar ook als je juist wilt aankomen. Maar hoeveel calorieën mag ik dan per dag eten? Een volwassen vrouw heeft gemiddeld 2.000 kcal per dag nodig en een volwassen man 2.500 kcal. Toch is dit niet iets wat wij zomaar adviseren. Hoeveel calorieën jij per dag kunt eten, is afhankelijk van je geslacht, lengte, huidige gewicht, leeftijd en niveau van activiteit. Met onze calculator bereken je hoeveel calorieën je per dag kunt eten om jouw doelstelling, zoals afvallen, te behalen.

Waarom wil ik mijn calorieën tracken?

Als je fysieke verandering wilt realiseren, is het onvermijdelijk om te weten waar je begint en waar je wilt eindigen. Dat is zo met alle doelen die je stelt in je leven. Hiervoor zal je gegevens moeten verzamelen. Denk bijvoorbeeld aan je gewicht, lichaamsmaten en het aantal calorieën dat je per dag eet. Nu klinkt dit misschien als veel werk, maar het valt wel mee. Het bijhouden van je gewicht en voortgang doe je in een app. Ook het tracken van calorieën wordt je steeds makkelijker gemaakt. Met apps zoals MyFitnessPal of FatSecret log je heel de week wat je eet en drinkt. Veel van dit soort apps hebben een barcode scanner waarmee je eenvoudig alles bijhoudt. Even wat discipline, maar data is key!

Aan de slag met jouw caloriebehoefte

Wat je doelen ook zijn of van hoe ver je ook moet komen: bij De Helden ben je altijd welkom. Elke held is uniek en samen kijken we graag hoe we jou sterk of fit kunnen maken. Heb je behoefte aan ondersteuning met onze calorie calculator of wil je samen de mogelijkheden voor een andere leefstijl bespreken? We horen graag van je!

Calorie calculator
× Hoe kan ik je helpen?