Bedrijfsfitness

Bedrijfsfitness

WORK HARD, GET HEALTHY!

Of je nu al jaren sport beoefent of voor het eerst weer in beweging komt: bedrijfsfitness is voor iedereen geschikt! Werknemers die meedoen aan de bedrijfsfitnessregeling van hun werkgever kunnen met flinke korting bij De Helden van 076 deelnemen aan de Small Group trainingen.
Het belang van gezonde werknemers

Je wilt natuurlijk een zo goed mogelijke werkgever zijn. Daarom zorg je voor lekkere koffie, uitdagende functies en een prettige werksfeer. Het wordt de laatste jaren ook steeds duidelijker hoe belangrijk het is dat je werknemers voldoende beweging krijgen.

Hoe vitaler en gezonder je werknemers zijn, hoe meer energie ze hebben. Dat zie je terug in de productiviteit en het werkplezier. Met bedrijfsfitness geef je hier als werkgever invulling aan. Zowel richting je medewerkers als richting de arbeidsmarkt laat je zien dat je in de gezondheid van je personeel wilt investeren.

Het belang van sportende medewerkers kunnen we heel concreet maken: een medewerker die regelmatig sport, is gemiddeld 6 dagen per jaar minder ziek. Als je bedenkt dat 1 dag verzuim je al snel € 300,00 kost, snap je dat dat je direct geld oplevert. Investeren in vitaliteit loont!

De voordelen van gezonde werknemers

Gezondere werknemers, die regelmatig sporten via jouw bedrijfsfitnessregeling, brengen daarnaast nog veel meer voordelen met zich mee. Ze zijn bijvoorbeeld een stuk productiever. Sporten geeft energie die goed ingezet kan worden op het werk. De prestaties nemen tot wel 25% toe!

Mensen die sporten, hebben ook meer zelfvertrouwen. Hierdoor zullen ze ook sneller het voortouw nemen in samenwerkingen met anderen. Door de toegenomen productiviteit en focus bereiken ze hun doelen sneller.

Vitale en energieke werknemers hebben ook meer plezier in hun werk en zijn blijer. Tot slot dragen positievere medewerkers bij aan een positiever imago voor je bedrijf. Op verjaardagen en borrels vertellen ze enthousiast hoe fijn jij als werkgever bent! En dat zorgt er weer voor dat talent graag bij je komt werken, zodat jij met de beste mensen je bedrijf kunt laten groeien!

De financiële voordelen van bedrijfsfitness

Een sportabonnement is niet goedkoop. Dat maakt het voor veel mensen een flinke stap om te gaan sporten, terwijl iedereen weet hoe goed het is om regelmatig te bewegen. Hoe mooi is het dat je daar als werkgever een hele positieve invloed op kunt hebben?

Dankzij ons kabinet is er een fiscale regeling voor bedrijfsfitness. Dat betekent dat jouw medewerkers de kosten voor hun sportabonnement mogen verrekenen met brutosalaris. Dit levert een belastingvoordeel op waarmee een abonnement tot wel 50% goedkoper wordt.

Zo is regelmatig sporten voor iedereen bereikbaar! Je kan natuurlijk ook meebetalen aan het abonnement. Uiteindelijk bepaal jij als werkgever het voordeel.

Uitruil en/of werkgeversbijdrage 

Steeds meer werkgevers kiezen ervoor om een deel van het bedrijfsfitnessabonnement mee te betalen. Ze willen daarmee duidelijk laten zien dat ze de gezondheid van hun medewerkers belangrijk vinden en hieraan letterlijk willen bijdragen.

Heb jij deze mogelijkheid niet maar wil je ook wat extra’s doen? Als je belast loon uitruilt tegen een onbelast fitnessabonnement, dan bespaar je als werkgever op de afdracht van sociale werkgeverslasten. Deze besparing komt neer op zo’n € 5,00 per medewerker, per maand. Dit betekent dat je kostenneutraal een werkgeversbijdrage van € 60,00 per jaar kan financieren! De abonnementskosten die je fiscaal uitruilt of als werkgeversbijdrage aan je medewerkers geeft, tellen mee in de vrije ruimte van de werkkostenregeling.

Hoe werkt het verder?

De helden van 076 is aangesloten bij Bedrijfsfitness Nederland. Wanneer jouw onderneming al is aangemeld bij Bedrijfsfitness nederland, kan de werknemer De helden van 076 eenvoudig selecteren via het portaal. Is jouw organisatie nog niet aangesloten dan kun je dit kosteloos regelen. Dit kan door contact op te nemen met Bedrijfsfitness Nederland via 0513 63 31 11 of door het contactformulier van Bedrijfsfitness Nederland in te vullen. Zij zullen vervolgens contact opnemen. 

Je weet waarschijnlijk al wel dat sporten goed voor je is. Je wordt er fit en vitaal van, je weerstand neemt toe en dat geeft weer een boost aan je algehele welbevinden. De Helden van 076 is aangesloten bij Bedrijfsfitness Nederland.

Bedrijfsfitness is een gezonde arbeidsvoorwaarde waardoor medewerkers met korting via hun werkgever kunnen sporten.  Wil je graag besparen op de kosten, informeer dan eens bij je werkgever over bedrijfsfitness. De korting die je kunt krijgen wordt bepaald door de werkgever. Dit kan belastingvoordeel zijn, een werkgeversbijdrage, of een combinatie van beide. Gemiddeld genomen hebben medewerkers 40% korting op de reguliere tarieven. 

Mocht je jouw werkgever graag goed willen informeren, vraag bij één van onze medewerkers dan even om een flyer, dan kun je die afgeven aan je werkgever. Ook kun je jouw werkgever natuurlijk doorverwijzen naar onze website. Onze visitekaartjes staan op de balie en mag je uiteraard altijd meenemen.

Bedrijfsfitness in Breda
bedrijfsfitness logo
× Hoe kan ik je helpen?